Header logo
 • nl
 • en
 • nl
 • en
 • Hypercube organiseert gratis webinars

  login-bg
  openbaar_vervoer
  pubdom
  big-data

  Ruim 20 jaar werkt Hypercube Business Innovation aan het versterken van de georganiseerde sport middels adviestrajecten voor aansprekende opdrachtgevers zoals de FIVB, UEFA, FIFA en nationale sportbonden. We ondersteunen hen bij economische, maatschappelijke en “on-pitch” vraagstukken en bij het onderbouwen van hun ideeën en innovaties.

  De afgelopen jaren hebben wij door de combinatie van data en praktijkervaring kennis opgedaan die we graag met jullie delen. Elke twee weken organiseren we daarom onze gratis webinars waarin telkens een ander thema centraal staat.

  De webinars vinden plaats van 19.30 tot 20.30 uur.

  Inschrijven kan via deze link. Wanneer je jezelf ingeschreven hebt voor een webinar, krijg je daarvan binnen een paar dagen een bevestiging. Op de dag van het webinar, krijg je rond 17.00 uur een e-mail met daarin een link naar het webinar.

  Let op: zorg ervoor dat je een Microsoft Teams account hebt, aangezien wij de webinars via Teams organiseren.

  Vragen? Stuur Laura een e-mail via [email protected]

  Onderwerpen

  6 april:   Krachtsverhoudingen Europese voetbal

  Via de ECI monitoren we de kracht van alle Europese teams. Klopt het dat de verschillen tussen grotere en kleinere clubs toenemen? Loopt de top-5 competities weg bij de rest? Wat voor gevolgen hebben verschuivingen voor de binnenlandse competities?

  21 april: Thuisvoordeel in coronatijd & ontknoping Eredivisie

  Toeschouwers zijn de twaalde man. Hoe zit dat in coronatijd? Heeft het missende publiek effect op het thuisvoordeel van clubs? Het seizoen nadert het einde. Hoe voorspellen wij dat de Eredivisie zal eindigen? Wie heeft de meeste kans in de nacompetitie?

  6 mei: Cross-border competities

  Op meerdere plekken in Europa worden de mogelijkheden voor cross border competities verkend. Recent heeft Hypercube bijgedragen aan een BeNeLeague voor het basketbal. Wat zijn de voordelen? Wat zijn belangrijke overwegingen en welke initiatieven zijn er?

  21 mei: All in one table

  Goede competitieformats zorgen voor zo veel mogelijk spannende wedstrijden in elke fase van de competitie. Een relatief nieuw concept is de all in one table. Deze methode lichten we in dit webinar verder toe.

  7 juni: Externe financiering: casus PEC Zwolle

  Clubs trekken externe financieringsbronnen aan: van aandelen tot een andere eigenaar. In 2018 is met PEC Zwolle gekeken naar wat het beste bij hun DNA en ambities past. In dit webinar vertellen we meer over het traject en de resultaten per 2021.

  22 juni: Trainers- en scouting tool

  De trainerstool brengt de prestaties van trainers in kaart. Handig wanneer je wilt weten welke trainer past bij jouw club. Via de scoutingstool kun je eenvoudig spelers voor jouw club scouten o.b.v. eventdata. Ideaal om voor clubs om spelers op te sporen.