Header logo
 • nl
 • en
 • nl
 • en
 • Mijn WOZ Tilburg

  login-bg
  openbaar_vervoer
  pubdom
  big-data

  Mijn WOZ Mijn WOZ Tilburg

  Hypercube begeleidde de pilot in Tilburg die woningeigenaren online inzicht geeft in de berekening van de WOZ-waarde en hen eenvoudig wijzigingen laat voorstellen. Wethouder Erik de Ridder:

  Met dit experiment kunnen burgers meer zelf aan de knoppen zitten.


  Gemeente Tilburg begon in januari 2012 met de pilot ‘MijnWOZ’. Woningeigenaren kunnen op een website inloggen, waarop de gegevens worden gepresenteerd die de Gemeente heeft over hun woning en gebruikt voor de berekening van de WOZ-waarde. De woningeigenaren krijgen zo inzicht in de waardebepaling van hun woning(en) en kunnen eenvoudig wijzigingen voorstellen.

  De pilot geeft gevolg aan de business case Interactieve WOZ. Hierin maakte Hypercube een eerste analyse van het idee om de burger te betrekken bij het vaststellen van de WOZ-waarde. Het bleek dat dit idee leefde bij diverse gemeentes, met wie Hypercube samen de business case heeft opgesteld.

  De pilot is in 2013 uitgebreid naar diverse gemeentes. Hypercube begeleidt de gemeentes bij hun plan van aanpak en de monitoring van de eerste praktijkresultaten in relatie tot business case.