Header logo
 • nl
 • en
 • nl
 • en
 • ÖFBL kiest voor nieuw competitieformat

  login-bg
  openbaar_vervoer
  pubdom
  big-data

  ÖFBL kiest voor nieuw competitieformat

   

  Eerder dan gepland presenteerde de Österreichische Fußball Bundesliga in persoon van voorzitter Hans Rinner en CEO Christian Ebenbauer vorige week de nieuwe competitiestructuur. Hypercube is trots op het resultaat en kijkt terug op een succesvolle samenwerking.

  De Oostenrijkse Bundesliga wordt uitgebreid van tien naar twaalf teams en opgesplitst in drie fases. In de eerste fase treffen alle teams elkaar zowel uit als thuis voor een totaal van 22 wedstrijden per club. Vervolgens worden de teams in de tweede fase opgedeeld in een Meistergruppe, bestaande uit de top zes, en een Qualifikationsgruppe, bestaande uit de laatste zes van de stand na fase 1. De helft van de behaalde punten in fase 1 wordt meegenomen naar fase 2.

  In beide groepen volgt wederom een thuis en een uit ronde, voor een totaal van tien wedstrijden per club. De winnaar van de Meistergruppe is kampioen, nummer twee kwalificeert zich evenals de bekerwinnaar voor UEFA Europa League, terwijl de rode lantaarndrager in de Qualifikationsgruppe degradeert. Om het vierde en laatste Europese ticket wordt getreden in de vorm van play-offs (fase 3).

  Zie onderstaande video voor een uitgebreide uitleg van de veranderingen en klik hier voor het persbericht.