Skip to main content

OVER HYPERCUBE

OVER HYPERCUBE

Een klein, slagvaardig en deskundig adviesbureau met passie voor sport en mobiliteit. Dat is Hypercube in het kort. Ons team bestaat uit bevlogen mensen die doen waar ze goed in zijn en geloven in wat ze doen. In de ruim 20 jaar dat we bestaan, hebben we in de sportwereld en het openbaar vervoer een ervaring opgebouwd waarvan we durven te zeggen dat deze uniek is. Niet alleen in Nederland maar ook wereldwijd.

We ondersteunen onze klanten bij economische vraagstukken en innovaties. Onze kennis van data combineren we met een mensgerichte aanpak waarbij we data verrijken en verdiepen met de input van belangrijke stakeholders. We gebruiken bewezen effectieve modellen en formules en staan voor een heldere en begrijpelijke procesaanpak.

De naam Hypercube dragen we met trots. Waarom? Een Hypercube is een kubus met meerdere dimensies. Voor ons staat dat symbool voor het bekijken van een vraagstuk vanuit meerdere perspectieven. Met een open blik leggen we verbanden om zo te komen tot een goed onderbouwd en gedragen resultaat en niet onbelangrijk: een prettige samenwerking!

Meer weten? Neem contact met ons op.

MEET OUR TEAM

Pieter Nieuwenhuis

Founder/CEO

Pieter is directeur en oprichter van Hypercube (in 2000). Vanaf het begin heeft hij zich toegelegd op waardeketen-overstijgende economische analyses. Zijn objectieve, nuchtere kijk en overtuigingskracht helpen besluitvormers om knopen door te hakken. Hierdoor heeft Hypercube kunnen uitgroeien tot een unieke en volwaardige speler in de internationale sportwereld en het nationale openbaar vervoer. Projecten die tekenend zijn voor het werk van Hypercube zijn de MKBA voor de OV-chipkaart die hij in 2003 ontwikkelde in opdracht van het ministerie van V&W. En in 2007 stond hij aan de tekentafel van UEFA Champions League en Europa League. Pieter studeerde Wiskunde en Informatica aan de Universiteit Utrecht en werkte vervolgens voor Cap Gemini, Computer Sciences Corporation en Aurora Business Consulting.
Rob Rijnhout

Teamleider mobiliteit

Rob is sinds 1993 werkzaam in het openbaar vervoer en vanaf 2001 als (project)manager en consultant verbonden aan Hypercube. Hij stond aan de wieg van de OV-chipkaart en heeft vervolgens bijgedragen aan menig datagedreven advies over de invulling en impact van tariefsystemen. Daarnaast heeft hij verdeelalgoritmes ontwikkeld en uitgevoerd voor opbrengsten uit gezamenlijke reisproducten. Momenteel adviseert hij het ministerie van IenW in het project beschikbaarheidsvergoeding.

Rob is een logisch en analytisch denker, communicatief vaardig met een goed ontwikkeld oog voor diverse belangen op verschillende niveaus. Zijn achtergrond is divers en zorgt voor een breed interessegebied en een gezond inlevingsvermogen. Zijn studie Andragogie deed hij in Nijmegen. Daarna volgde een carrière van programmeur tot informatiemanager om zich vervolgens te specialiseren in het openbaar vervoer.

Pim Klaver

Consultant/Project Manager

Pim werkt sinds 2018 bij Hypercube als projectmanager. Na een internationale wielercarrière heeft hij Econometrie gestudeerd. Dankzij zijn econometrische en journalistieke achtergrond is hij in staat om met concrete oplossingen te komen voor vraagstukken. Pim is erg goed in het begrijpelijk maken van complexe materie en is in staat het overzicht te bewaren in verschillende belangen en perspectieven. Hij is voornamelijk in het internationale voetbal actief (UEFA en CONCACAF).
John Kleppe

Head of Innovation

John is consultant en als teamleider Innovatie verantwoordelijk voor Hypercube’s solide modellen en analyses, en voor de wetenschappelijke onderbouwing daarvan. Sinds 2014 is hij werkzaam voor Hypercube en levert hij in de domeinen sport en mobiliteit een belangrijke bijdrage aan veel projecten, in het bijzonder op het gebied van rankings en competitiemodellen (sport), en scenariostudies en opbrengstprognoses (mobiliteit). Met een PhD in toegepaste wiskunde (game theory) is hij een sterke analytische denker, bij wie creativiteit en structuur hand in hand gaan in de zoektocht naar oplossingen. Hij weet die vervolgens duidelijk te presenteren.
Danieke Prins

Consultant/Project Manager

Danieke werkt sinds 2022 voor Hypercube als consultant en projectmanager. Ze heeft een master in Strategic Innovation Management aan de Universiteit van Groningen en tevens een bachelor in International Business. Sport speelt een belangrijke rol in haar leven. Als semiprofessioneel beachvolleybalster is zij vaak in het zand en in de sportschool te vinden. Ook zakelijk weet ze haar weg te vinden in de sportindustrie. Zo werkte ze onder meer voor Gatorade, een internationaal sportmarketingbureau, waar ze als accountmanager met focus Innovatie & Marketing actief was voor grote clubs als FC Barcelona, Arsenal, Everton en Manchester City.
Jan Willem Mulder

Consultant/Project Manager

Jan Willem is sinds 2018 werkzaam als consultant bij Hypercube. Hij heeft veel ervaring met mobiliteitsvraagstukken op het gebied van datagedreven onderzoek, monitoropdrachten, inrichting en opbrengstverdeling van interoperabele abonnementen en impactanalyses. Daarnaast heeft hij een grote domeinkennis opgebouwd rondom relevante onderwerpen in het openbaar vervoer. Bij Hypercube is hij onder meer verantwoordelijk voor de inrichting en het onderhoud van diverse BI-portals. Ook is hij betrokken bij de ontwikkelingen rondom het nieuwe ov-betalen en de mogelijkheden die dit biedt voor producten en tarieven. Jan Willem heeft Economie gestudeerd aan de Universiteit in Utrecht met een master International Development.
Thijs van Egmond

Consultant/Data Analist

Thijs studeerde aan de Universiteit van Amsterdam waar hij na zijn bachelor Natuurkunde de master Data Science heeft gedaan. Sinds 2020 is hij werkzaam voor Hypercube waar hij zijn grote liefde voor sport kan combineren met zijn analytische talent. Als consultant en data-analist wordt hij ingezet op uiteenlopende sportprojecten. Thijs is graag werkzaam op het snijvlak van het analytische en menselijke aspect. Zo draagt hij bij aan creatieve oplossingen die de sport écht vooruithelpen.
Sjoerd de Vries

Consultant/Data Analist

Sjoerd werkt sinds 2022 bij Hypercube als consultant en data-analist. Hij behaalde zijn bachelor en master Econometrics aan de Vrije Universiteit in Amsterdam en wist al vrij snel dat hij na zijn studie zijn kennis en kunde wilde inzetten voor vraagstukken in de sportwereld. In zijn jeugd voetbalde hij op hoog niveau en nog steeds is voetbal een belangrijk onderdeel van zijn leven. Die passie neemt hij mee in zijn werk. Sjoerd heeft een sterk analytisch vermogen en kan zich goed verplaatsen in de belevingswereld en vragen van de klant. Voor complexe vraagstukken bedenkt hij oplossingen die leiden tot een duidelijk resultaat.
Wim van de Fliert

CTO

Wim is sinds 2007 werkzaam voor Hypercube als business architect en teamleider backoffice. Hij werkt aan de ontwikkeling van economische en wiskundige modellen voor projecten in zowel de sport, het openbaar vervoer als voor MKBA’s. Na afronding van de studie Wiskunde, Informatica en Filosofie in Utrecht heeft hij een beroepsopleiding in de ICT doorlopen, van programmeur tot informatieanalist. Als generalist met groot abstractievermogen werd hij al snel betrokken bij het voortraject en de ontwerpfase van ICT-projecten. Vervolgens is hij ruim tien jaar actief geweest in de industriële automatisering, waarbij hij onder meer verantwoordelijk was voor informatieanalyse en systeemontwerp van geautomatiseerde logistieke systemen. In zijn werk bij Hypercube spelen proces- en dataontwerp een belangrijke rol.
Jelle van der Ham

Data Scientist

Jelle heeft een master Business Analytics and Operations Research gedaan aan Tilburg University. Hij schreef zijn afstudeeropdracht bij Hypercube over coaches in het betaald voetbal. Sinds 2020 is hij werkzaam voor Hypercube als data-scientist. Hier draagt hij zijn steentje bij op gebied van data-analyse, modellering en dashboards voor verschillende opdrachtgevers zoals UEFA, FIVB en CONCACAF. Jelle is zeer bedreven in het maken van applicaties die complexe datastructuren inzichtelijk maken voor gebruikers.
Wijnand Houben

Data Engineer

Wijnand is een analist met een scherp oog als het gaat om datavalidatie, controle van verwerkingstappen en volledigheid van data. Zijn kennis en ervaring in het OV-domein spelen daarbij een belangrijke rol. Hij richt zich voornamelijk op toolontwikkeling, econometrische analyses, databasebeheer, dataverwerking en het programmeren van algoritmes. Wijnand heeft daarnaast veel ervaring met het vertalen van gegevens naar inzichten, in het bijzonder wanneer data uit verschillende bronnen moet worden samengevoegd. Hij is afgestudeerd in zowel Econometrie als Bedrijfseconomie (Corporate Finance) en heeft een traineeship bij ABN Amro Investment Banking doorlopen voordat hij in 2008 bij Hypercube kwam werken.
Jaap van Bergeijk

Software Engineer

Tijdens zijn studie Economie en Bedrijfskunde aan de Universiteit van Amsterdam heeft hij de minor Programmeren met goed gevolg afgelegd en is hij in de ban geraakt van het programmeerwerk. Sinds 2017 werkt hij als programmeur bij Hypercube. Zijn takenpakket bestaat onder meer uit het automatiseren en optimaliseren van bestaande procedures. Daarnaast draagt zijn gestructureerde manier van werken bij aan de reproduceerbaarheid van onze algoritmes bij projecten in zowel de sport als het openbaar vervoer. Jaap zijn nauwkeurige manier van werken uit zich in zijn privéleven onder meer in zijn gave om bijna alle gezelschapsspellen waaraan hij meedoet te winnen. Zijn sportieve ei kan hij kwijt als keeper in de zaal.
Antien Dreise

HR Manager

Antien is sinds 2017 werkzaam bij Hypercube als organisatieadviseur en participeert in HR-gerelateerde opdrachten van Hypercube. Tevens kan zij als HR-professional op interimbasis ingehuurd worden. Antien is gespecialiseerd in organisatieinrichtingsvraagstukken en verander- en reorganisatietrajecten. Ze behaalde haar master HR-professional aan de Rijksuniversiteit van Groningen en kreeg van Vlerick Leuven-Gent Management School de titel Grootmeester in Veranderen.

Antien is resultaat- en oplossingsgericht, heeft gevoel voor verhoudingen en is pragmatisch ingesteld. Ze heeft ruime (leidinggevende) ervaring in de volle breedte van het HR-vak. Ze heeft een onderzoekende instelling met name op strategisch en conceptueel niveau. Dat kan leiden tot verrassende en soms onconventionele oplossingen voor complexe vraagstukken.

Levi Biessen

Werkstudent

Levi heeft een datagedreven academische achtergrond in Business Analytics. Hierdoor heeft hij een sterke combinatie van kennis op het gebied van wiskunde, informatica en bedrijfseconomie. Sport, en met name voetbal, heeft hem al zijn hele leven geïnteresseerd.
Bij Hypercube kan hij zijn kennis en kunde combineren met zijn grote passie voor sport.
Werken bij

Hypercube

Wie zoeken wij?
Ben je analytisch, datagedreven, maar ook nieuwsgierig naar de mens achter de cijfers? Wil je altijd het beste bij jezelf naar boven halen? En niet onbelangrijk: heb je veel affiniteit met het domein sport en/of het openbaar vervoer? Dan maken we graag kennis met je. In een informele werkomgeving waar veel ruimte is voor goede ideeën en creativiteit, krijg jij de kans om te groeien. Met elkaar zorgen we zo voor een werksfeer waarin ambitie, plezier en deskundigheid hand in hand gaan.

Kennismaken
Laat het ons weten als je denkt dat er aanknopingspunten zijn voor een kennismaking. Je bent altijd welkom bij ons op kantoor. Mailen kan naar [email protected].

WERKEN BIJ

Bij Hypercube werk je in een gedreven team aan maatschappelijk relevante projecten. Met creatieve oplossingen dragen we bij aan innovatie in de wereld van sport en mobiliteit. Qua omvang zijn we niet groot, maar qua impact wel. Nationaal en internationaal staan we bekend om onze unieke expertise en weten toonaangevende opdrachtgevers ons te vinden. Wat de vraag ook is, we houden wel van een uitdaging en gaan door tot het gewenste resultaat is bereikt.

Wie zoeken wij?
Ben je analytisch, datagedreven, maar ook nieuwsgierig naar de mens achter de cijfers? Wil je altijd het beste bij jezelf naar boven halen? En niet onbelangrijk: heb je veel affiniteit met het domein sport en/of het openbaar vervoer? Dan maken we graag kennis met je. In een informele werkomgeving waar veel ruimte is voor goede ideeën en creativiteit, krijg jij de kans om te groeien. Met elkaar zorgen we zo voor een werksfeer waarin ambitie, plezier en deskundigheid hand in hand gaan.

Kennismaken
Laat het ons weten als je denkt dat er aanknopingspunten zijn voor een kennismaking. Je bent altijd welkom bij ons op kantoor. Mailen kan naar [email protected].

Mijn collega's bij Hypercube zijn erg toegankelijk. Ik schakel gemakkelijk en snel met het team wanneer ik hulp nodig heb. Hypercube bezit in mijn ogen de perfecte balans tussen een prestatiegerichte organisatie en een familiecultuur.

Sjoerd de VriesConsultant/Data Analist

STUUR ONS EEN BERICHT

"*" geeft vereiste velden aan

Uw interesse
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

LOCATIE

Kromme Nieuwegracht 11-A
3512 HC Utrecht