2020

DE VRAAG

De voetbalclub KRC Genk is in het seizoen 2018/19 kampioen geworden van België. Een uitstekende prestatie voor een club die niet de hoogste begroting van het land heeft. De club was benieuwd of het met gerichte investeringen ervoor zou kunnen zorgen dat het structureel op een hoger niveau zou kunnen komen te spelen. Hypercube is in 2020 gevraagd om te onderzoeken wat de impact zou zijn van een verbetering van de kwaliteit van het stadion en het trainingscomplex op de prestaties van de club.

HYPERCUBE’S ADVIES

Hypercube heeft een brede analyse gemaakt van de club op het gebied van financiën, fans, de commerciële positie en de sportieve prestaties. Hieruit is naar voren gekomen dat er voldoende groeipotentieel in de club zit en het verantwoord is om investeringen te doen in de faciliteiten. Investeringen gaan gepaard met hogere kosten, maar zorgen voor meer stadionbezoekers en hogere sponsorinkomsten.

HET RESULTAAT

KRC Genk heeft de ontwikkelplannen doorgezet en is in de komende jaren bezig met het moderniseren van het stadion en de bouw van een nieuw trainingscentrum.