2015

DE VRAAG

In 2015 was Heracles Almelo uitgegroeid tot een stabiele Eredivisieclub. Om deze status in de toekomst duurzaam vast te kunnen houden, was het belangrijk dat er een stadion van voldoende capaciteit en kwaliteit gerealiseerd zou worden. Aan Hypercube is gevraagd om het proces te begeleiden om tot een stadion te komen dat aan alle eisen zou voldoen.

HYPERCUBE’S ROL

Hypercube heeft het voorbereidingsproces begeleid en Heracles geassisteerd bij de vele vragen die op de club afkwamen omtrent financiën en de exacte stadionspecificaties. Ook is er geholpen bij de coördinatie met de bouwer, gemeente en vermogensverschaffers. Hypercube nam hierbij meerdere rollen in. Zo werden er analyses gedaan om de keuzes in de planvorming met de juiste cijfers te onderbouwen.

Tevens heeft Hypercube ervoor gezorgd dat alle benodigde processen in gang zijn gezet en daadwerkelijk gerealiseerd. Er is een businesscase ontwikkeld die voortdurend up-to-date werd gehouden. Zo hielden we de vinger aan de pols als het ging om de vermogensopbouw en konden we bovendien inzicht geven in de prognoses voor de operatie en kasstromen van de komende jaren. Eventuele knelpunten zijn vroegtijdig gesignaleerd.

Daarnaast zijn er vele keuzes gemaakt over de uiteindelijke stadionspecificaties, zoals de stoelen, de toegangspoortjes, de horeca, tribuneverwarming, investeringen in duurzame installaties en het hergebruik van bestaande onderdelen.

RESULTAAT

In 2015 is het vernieuwde stadion feestelijk geopend. Het stadion is flink gemoderniseerd en de capaciteit is verhoogd tot 12.080 toeschouwers. Daarnaast heeft het stadion 300 zitplekken voor de skyboxen en nog eens 1.700 business seats. Het nieuwe stadion heeft de club een enorme boost gegeven en ervoor gezorgd dat er aanzienlijk meer toeschouwers de wedstrijden zijn komen bezoeken.