2022 | 2023

DE VRAAG

In 2022 werd het EK zaalvoetbal in Nederland georganiseerd. Na dit succesvolle evenement heeft de KNVB aan Hypercube gevraagd te helpen met de formuleren van de beste strategie om het zaalvoetbal in Nederland te ontwikkelen in de toekomst. Na afronding van dit project heeft de KBVB van België dezelfde vraag aan Hypercube gesteld. Dit project is in 2023 op dezelfde manier uitgevoerd.  

HET ONDERZOEK

Hypercube heeft een groot aantal (inter)nationale stakeholders van het futsal geïnterviewd om de visie op het binnenlandse futsal te vormen. Naast de interne beleidsbepalers en clubs waren onder andere mediapartijen, BVO’s, evenementenorganisatoren en (potentiële) commerciële partners onderdeel van het onderzoek. Ook zijn de best practices van succesvolle futsallanden (Portugal, Spanje, Finland, Kroatië, Tsjechië) onderzocht en meegenomen. Voor zowel Nederland als België zijn vervolgens op maat gemaakte visies en missies aangereikt.

HET RESULTAAT

Hypercube heeft een strategische tijdlijn met concrete actiepunten geadviseerd. Er is ingezoomd op meerdere aspecten van de sport: de structuur van de organisatie, jeugdontwikkeling, populariseren van de sport, de competitie op het hoogste niveau en de nationale teams. Deze aspecten moeten elkaar ondersteunen om de sport als geheel te laten groeien. De visiedocumenten hebben de bonden handvatten gegeven om hun futsalstrategieën voor de komende jaren te bepalen.