Header logo
 • nl
 • en
 • nl
 • en
 • Vlaardingers werken aan duurzame woning

  login-bg
  openbaar_vervoer
  pubdom
  big-data

  Marktplaats Duurzaam Bouwen Vlaardingers werken aan duurzame woning

  In Vlaardingen is de Marktplaats Duurzaam Bouwen volop in touw om mensen te stimuleren na te denken over verduurzaming van hun woning, en helpt hen bij het vinden van het juiste aanbod. In de wijk Holy is een school van LED-lampen voorzien, en voor een gelijktijdig project gericht op woningen zijn inmiddels meer dan honderd aanmeldingen. De Marktplaats Duurzaam Bouwen is een particulier initatief, dat in de eerste stappen is begeleid door de gemeente Vlaardingen, door Hypercube en het gezamenlijk opgetuigde Platform Duurzaam Vlaardingen. 

  In Vlaardingen is door de gemeente samen met Hypercube in 2013 het Platform opgericht. Hierin zijn alle stakeholders vertegenwoordigd, en zij kunnen als denktank het hele speelveld en alle knelpunten overzien en de nodige contacten aanboren om oplossingen aan te reiken. Terwijl een aanzienlijk deel van de woningen energiezuiniger gemaakt kan worden, met een overzichtelijke terugverdientijden, is de vraag vaak nog latent of zelfs helemaal niet aanwezig onder bewoners, en als die vraag al aan oppervlakte komt, weet men vaak de weg niet te vinden naar het best passende aanbod.

  Innovatiecentrum Duurzaam Bouwen kent wel de weg, en als pendant hiervan is de Marktplaats Duurzaam Bouwen opgericht om vraag naar aanbod te begeleiden. De eerste projecten lopen, en RTL deed er verslag van in ‘Ons huis verdient het’.